

Sa ne inchipuim ca am fost cu adevarat, nu e nevoie de altare. Vocile urca din caldaram (iata un cuvant care ma face fericita) si nu ne trebuie tavane, ecoul n-are decat sa urce gol si sa se piarda unde ii e lui destinat. E un oras rasul tau, as fi putut sa ma ratacesc pe strazile lui, pe caldaram (imi creez motive de a arunca acest cuvant ca un tropot, ceea ce nu e o veghere in plus, ci o scormonita atipire cu pretentii de suspans al luciditatii - asa ne justificam mincinos ramanerile in urma, asa imi aduc intr-o gama minora fricile).
Nici tavane, ziceam. Marturisirile nu se rostesc, nu se marturisesc, cuvintele, deci, nu urca, soaptele nu se convertesc in ecouri pline si nici un preot nu ne poate mangaia pe crestet si spune vorbe, vorbe cu final asteptat.
Sa ne inchipuim ca am fost cu adevarat, ca am imprejmuit orasul cu dansuri inalte, ca am zidit desprinderi si bolti ispitite de intoarceri si iarasi de rasuciri inspre undeva unde nu mai exista randuri urmatoare, ci doar urmaritoare.
Sa ne inchipuim ca nu altcineva, ci noi ne-am scris povestea, mana dreapta deasupra tastelor, mana stanga framantand lobul urechii cu cercel, degetul mic deasupra lumii. Orice lovire in literele insirate e o rupere, o despartire: de maruntisuri si chiar de prietenii cu care ascultai, ascultam muzici ciudate in dupa-amieze rosii, sarate, invaluite in fum de tigara si in alte povesti, povesti in povesti in povesti in po...
Sa ne inchipuim baloane purtatoare doar de aer, fara pic de confettti, culorile ne-ar transforma in clovni. Ca am plutit cautand lumina zilei, noaptea, printre pietrele pavajului, ca am hohotit, intunericii de noi, spargandu-ne plasticul inconjurator pe caldaram. Si asa ne vom putea uri ma credibil - e numai o sugestie subtirica a somnului - cum ne-am putea uri daca nu ne-am iubit?
Pentru ca zeii ne-au uitat, ne construim singuri farsele si ne inchipuim ca...