sâmbătă, iunie 23, 2007

Zi de ziD


Zici de ziduri - acestea sau altele, zici ca putem smulge pe rand caramizile, ca asa ne facem loc, sa intram, sa (le) in_locuim.
Ziduri claustru, construite din oameni ghemuiti. Ele ne sunt deja oferite, dar de cele mai multe ori suntem orbi si nu le vedem, atunci incepem sa ni le construim, sa ni le inventam sau sa ni le cerem. Muncim pentru ele, pentru gaurile din ziduri, stirbiturile, dam examene, invatam, jertfim, triste goluri - ajungem la ele gafaind, multumiti pentru numai o clipa, atat de mici in oboseala noastra multumita, dam buzna fiecare in spatiul pe care oricum l-am tarait dupa noi toti anii de dinainte. Si n-am stiut. Oaza promisa - borta din cer. Cu ea ne justificam trecerile, inchidem usa in urma noastra si privim spre Dincolo. Cand sederea ne oboseste si ea, cand ghemuitul din dreapta inghionteste prea tare, cand cel de deasupra apasa, iar cel de dedesubt sforaie, pornim din nou, cu oftat. Nu conteaza ca Dincolo nu e decat un alt nimic, nu conteaza ca drumul e din ce in ce mai nesigur si mai de neimblanzit, nu conteaza ca golurile personale, legate de glezne, atarna din ce in ce mai greu, nu, noi mergem, inaintam pana cand carnea se rupe si sangele nu se mai ia cu sapun, pana gasim iarasi un temporar sfarsit de ratacire.
Acolo e din nou stiutul sau altcinevaul odihnind, murind, i te alaturi, prelungindu-l cu o caramida noua, il alinti spunandu-i "oaza mea" si negandu-l prin chiar aceasta rostire, pentru ca orice oaza nu e decat asteptarea, promisiunea, amenintarea unei alte plecari.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Prefer un Dincolo (fie si) locuit de nimic unor ziduri intre care se inghesuie, inghiontindu-se, claie-peste-gramada, o multime de consumatori de oxigen. Poate e teama mea de spatiile inchise.
Oaza ca parte a acestui Dincolo incert, populat totusi de indoieli si de intrebari, e locul pe care l-as alege iar si iar. Asumindu-mi riscurile si platind vama.

ummagumma spunea...

Da, si eu, dar ca sa poti tinde spre Dincolo-ul trebuie sa treci si prin piata de zarzavaturi. It's a must. Si daca tot trebuie, ne bucuram si de amestecuri si clai-peste-gramezi, ca si cum toate ar avea rostul lor. Si chiar s-ar putea sa aiba. :)

Pentru a ajunge la Oaza trebuie sa treci prin desert - asta am mai spus-o nu demult. Oare pe care din blogurile noastre? :)

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

da