luni, august 27, 2007

Junk dimineata




Si deodata nimic nu mai avea nume, se scurgeau chipurile intr-un val inalt, care avea sa mature somnul linistit al locuitorilor insulei, obisnuintele si mirarea, planurile de viitor si revistele Penthouse si Playboy din baile cu urme de firesc desfrau pe faianta, figurinele din gips, tipator colorate, de pe tarabele vanzatorilor de iluzii, sau pantofii scalciati ai biciclistului indragostit de Anemona. Anemonele aveau sa se topeasca si ele in semnificatii si nervi.

Sa te trezesti din somn zguduit de un tremur cunoaptea-ncap, sa-i vezi buzele umezind perna de alaturi, sa te intrebi de unde cunosti pielea cafenie si daca ai mangaiat-o vreodata sau daca ai cazut doar dintr-un vis in altul. Si brusc sa nu-ti pese daca-ti pasa sau nu. Sa te duci la baie cu pasi usori, sa adormi pe WC si sa te trezesti intr-un vis care-ti place mai mult, un vis cu degete lungi si o masa alba pe care incepi sa scrii "mama" cu creta colorata. Incet, uiti. Te ridici, te intorci in asternuturi, te faci ghem si iti asezi ochii pe palma maiinii drepte. Sa vina valul sa ma spele, sa vina. Trupul de langa tine tresare, se intoarce, iti zambeste.

Si iar mori.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ane-Mona passsea usssor, din doua in doua, prin roua ...
- Mergi?
- ezzzit
- Inainte?
- uneori
- Mereu?
- pana si eu...si eu...si eu
- Ecou?
- Ou…ouu…uuuu
- Canti?
- DeZcant!

Anonim spunea...

Stii tu ce inseamna o virgula sau doua intr-un text ca al tau? Uite, acum am citit asa:"... se scurgeau, chipurile, intr-un val inalt..."
De aia imi place aici asa de mult, pentru ca pot sa pun si sa sterg virgule. Sau nu. Si, de fiecare data, imi da senzatia de nou.

(da, da, "ce altii eram" atunci)

ummagumma spunea...

Ane-Moona s-a imprietenit cu Aurora. Aurora Boreala. Impreuna fac desene pe cerrr. Dar cuvinte nuuu. :)

Muta-mi virgulele, Lali. Orice lacas le gasesti va fi cu siguranta potrivit si ma voi intelege cu sensul cel nou. Ma voi si pricepe, asa cred. :)

Anonim spunea...

umm!