sâmbătă, septembrie 08, 2007

Galben


Am inceput prin a-i cerceta buricul. Eu eram o fata, ea era alta fata. Sub tricoul ei galben era cald si mirosea a rodie si orhidee. Euphoria.
- Vezi, fata, sa nu mi-l intinzi, ca e de la Marks & Spencer.
- Si daca intr-o zi ti-as saruta buricul, m-am hlizit, nu-i asa ca ai schiopata putin?
Dupa ce si l-a dat jos, mi-am tras tricoul ei peste ochi si am privit camera: in ce lume galbena mai traim si noi! Pe urma am continuat, am zis: iesim azi? Ne prinsese dupa-amiaza in acelasi apartament. Langa pat era o cutie de chibrituri, mi-a venit ideea sa-i construiesc pe burta un labirint din bete, dar m-am lasat pagubasa, era la fel ca mine, n-ar fi stat cuminte, s-ar fi intins ba dupa tigari, ba doar asa, sa-si auda oasele trosnind. Mi-ar fi stricat labirintul inainte de a ajunge la sfert, de ce sa-l mai incep? Mai bine il desenez cu degetele, uite, ziceam, aici e intrarea, un perete, doi perete, trei perete... Afara cam ploua.
- Fata, asta e un labirint fara iesire. Cine nu si-a lasat faramaturi pe drum sigur ramane captiv.
- Unde, fata, pe burta mea?
- Da, da, si maine nu te mai duci la serviciu, dai telefon si le spui ca ai mici probleme cu burta, te vor crede bolnava.
- Si tu?
- Eu le spun ca pietrisul mi-a mancat pantofii si n-am mai avut cu ce sa ma incalt, nici n-as minti. Si, de suparare, nu m-am mai impotrivit cand a inceput sa ma manance si pe mine cineva, ceva. Or sa ne prescrie tratamente: tie pentru dinauntrul burtii, iar mie pentru aparente. Noi vom ramane aici pentru totdeauna, in lumea asta galbena, ne vor creste sine de cale ferata pe burti, trenuri si gari. Si gari. Uite, s-a oprit ploaia, ma duc acasa.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Si daca intr-o zi ti-as saruta talpa piciorului, (vorbesc serios), nu-i asa ca ai schiopata putin?
Ceva, aici, miroase a nichita stanescu.

ummagumma spunea...

Pai de ce crezi ca se hlizea personaja? Tocmai il deturnase putin pe Nichita. Intr-o dupa-amiaza cu ploaie pe dinafara.

In rest, miroase doar a Euphoria.

Anonim spunea...

in portugheza invitatia de "a manca" este aceeasi si pentru "hai sa facem dragoste/sex etc".

depinde de context, sau de buric ori firimituri/faramaturi :)

Anonim spunea...

Stii, Umma, probabil si eu am nevoie de un tratament pentru aparente...
Sa-mi constientizez locul, sa ma hlizesc de mine insumi pentru ca nu e nimic mai mult... doar "mi-am tras tricoul ei peste ochi si am privit" si am vorbit...
Nimic mai mult.
Sa constientizez ca "noi vom ramane aici pentru totdeauna, in lumea asta" a bloggului euforizat cu trenuri si gari. Nimic altceva.
"Si daca ploaia s-ar opri..."
Ma duc.

ummagumma spunea...

"Firimituri" (imi) suna intr-adevar a ceva ce poate fi mancat. Cu sau fara buric (de cascaval). Dar faramaturile... ar fi ca si cum ti-ai manca trecutul, propriile urme. Canibalistic vorbind, asa.

In Portocalia probabil ca se zamislesc ceva fiori inainte de masa. :)

Alexandru, blogul intreg e o lume pe nume Euphoria. Alfel cum ne-am mai minuna unii de altii?
Ma contrazicea odata cineva, cand cantam din suflet din "Celelalte cuvinte", zicea ca oamenii nu au nevoie de uimiri pentru a trage unii spre ceilalti. Dar atunci de unde nevoia de a privi lumea printr-un tricou galben? Sau albastru, sau roz...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

...

ummagumma spunea...

?