vineri, iulie 27, 2007

Ana son



Ana face cocoloase. Ii ies de sub piele, din coltul ochiului, uneori le scoate din maneca. Le preseaza in palme, unul cate unul. Cocolosul se face turta, apoi Ana plange putin deasupra lui, pentru ca l-a stricat. Cocolosul turtit se transforma in clatit. L-a clatit cu lacrimi, in ce altceva sa se transforme? Si e musai sa fie la masculin, pentru ca asa e jocul: o data barbat, data viitoare femeie, apoi barbat din nou. Cocolos e un baiat, Turta e o fata. Clatitul nu e data viitoare, ci datul fiitor. Ana ar vrea sa-l umple cu ceva, dar isi umple doar timpul, gandindu-se. Daca l-ar umple, clatitul s-ar transforma din nou in cocolos si s-ar inchide cercul. Cocolos, Turta, Clatit, Cocolos, Turta, Clatit, Cocolos. Asa e perfect, dar e totusi un cerc vicios, caci numai viciile cer umpluturi. Ana ar putea innebuni, dar ei ii place sa se gandeasca, asa ca mai sta putin. E viciul ei sa se umple cu ganduri. Viciul e pasiunea pasiunii, stii? I-a spus cineva sau a gandit singura, din capul ei. Cand Manole o striga sa iasa din zid, Ana se opreste din in_cercuiri. Intinde clatitul pe masa din bucatarie, apoi o intinde de-acolo. Clatitul se va usca si va muri de moarte buna pana la noapte. Altfel cum ar mai avea loc in poveste Cocolosul de maine? Si uite-asa, in fiecare zi, Ana fabrica cercuri deschise.
Sfarsit?

8 comentarii:

Anonim spunea...

fractalo :P

ummagumma spunea...

fractAna :)

Anonim spunea...

Daca Ana face cocoloase timp de opt ani e optimista, da?
Intrebare: daca le-ar face la infinit, cum ar trebui sa-i spunem, infinitimista sau in_finitimista?
(in fapt, intrebarea mea e un raspuns la intrebarea ta:)

Anonim spunea...

Ana are mere.
Mie imi plac merele, deci Ana sa faca clatit cu mereeeeeeee...
Si atunci o sa imi placa Ana cu mere:)

ummagumma spunea...

InfinitezimANA!!! Si nu una fara numar, ci cu multe numere. Numere prime, numere ultime... dar toate 8_imiste. :)


Ana cu mere vine in insemnarea de maine, dar e o insemnare nebuna, mi-e si frica de ea. :)

Anonim spunea...

Noi estem gata de orice, avem sageti si scuturi, cerculete magice si incantatii daca e nevoie.
Cu sau fara mere, Ana nu se teme:)

Anonim spunea...

ana e anuca maimare? ajuns amatura?

ummagumma spunea...

Trebuie sa va puneti si dopuri in urechi, ochelari de cal(uti de mare) sau sa folositi cu incredere butonul cu x rosu in el, prietenul complementar al lui Refresh. :)

Ananuca e floarea galbena, care o stie pe Rapitza ta. Ana cu mere si-a lasat baschetii in asfalt si a fugit la umbra, iar Ana matura... isi cauta diacriticele, ca sa poata sa mature virusii din spritul de vara pana-n seara. :)