marți, martie 18, 2008

Poetii


Cati oameni, atatea tristeti. Am fost pe agonia.ro. Nu e prima data, dar acum mi-am facut de cap, am trecut din link in link, am citit o strofa, am sarit catre un comentariu, am dat pagina si as mai fi fost si acum acolo daca n-as mai fi avut de vazut o bucata dintr-un film de Oscar, care nu mi-a placut. Armate de anonimi, mihaela, carmen, alexandru, tania, mirela, ana, mihai, bogdan, atatia oameni care scriu frumos si care nu vor fi niciodata celebri, le vor ramane vorbele pe ecrane de monitor, atatia oameni, atatea tristeti, armate de anonimi, isi vorbesc, se lauda unii pe altii, isi reproseaza unii altora deturnari, inexactitati, schiopatari, unii sufera si isi sterg textele, altii promit ca se vor stradui mai mult, armate de anonimi, atatea imbinari de cuvinte, atatea neguri in locul semnelor de punctuatie, atata preocupare pentru diacritice si armonie. Nu vor fi niciodata celebri, se imprietenesc unii cu altii, se revolta impotriva regulamentelor, participa la volume colective, isi pun pe raft placheta de versuri care le poarta numele undeva, isi traiesc vietile de cuvinte, isi cauta marea iubire, fac copii, imbatranesc, dispar sau continua sa scrie, mor uneori, ceilalti le dedica alte versuri frumoase si se intorc la ale lor. Armate de anonimi, se tanguiesc, se umfla in pene, asteapta alti oameni frumosi sa vina peste ei cu vorbe, nu vor fi niciodata celebri, ar fi si nedrept, sunt atat de multi, poate uneori ne intalnim pe strada, poate Bogdan ma claxoneaza nervos la semafor, poate Emilia e fosta colega de facultate care nu imprumuta nimanui cursurile, as vrea sa-mi imaginez ca ei nu umbla, nu scuipa, nu urasc, ca niciunul dintre ei nu are chelie sau celulita, nu vor fi niciodata celebri, ar fi nedrept, sunt prea multi, armate de anonimi, frumosii care scriu poezii.

Winampul imi canta, ontopic, Batallions of strangers.

Orice asemanare cu blogurile este intamplatoare si intamplari suntem toti.

48 de comentarii:

Anonim spunea...

intimplari ne sintem. si intimplatori.

[eu cred ca unii au vocatia tristetii.
iar unii (altii, desigur) colectioneaza tristeti. mai ales ale altora. de parca s-ar hrani cu ele ...]

ummagumma spunea...

Poetii au vocatia tristetii, da.
Si majoritatea bloggerilor de altadat'.

- Ce te mana-n lupta, Poete?
- Tristetea, Maria Ta.

Brunhild spunea...

Ehe! Tocmai am scris ceva pe weblog, la tema :)

ummagumma spunea...

Imediat vin in control. :)

diddle spunea...

ce frumos, umm!

ummagumma spunea...

Dar cam trist. :)

Anda spunea...

Ma tot gandesc de o vreme daca fericirea sau nefericirea nu sunt niste probleme de alegere, pana la urma...ma recunosc in ceea ce ai scris tu si ma intreb ce rezolv prin faptul ca imi vars in cuvinte tristetile, complacandu-ma intr-un fel in acesta stare, citesc despre tristetile altora, rezonez sau nu, raspund sau nu, visez sau plang...cat timp solutia cea mai la indemana ar fi sa incep sa (incerc sa) traiesc o viata normala...
Oricum nu raman decat niste povesti, pana la urma...

ummagumma spunea...

Nu e anormala nici viata pusa in cuvinte, Anda. E vorba doar de o nevoie in plus, o nevoie pe care nu ti-o poate satisface "normalul" inconjurator, oricat de generos ar fi el.

ummagumma spunea...

Si da, e o problema de alegere. Si de constientizare a nevoii, evident, inainte de a alege. :)

Anonim spunea...

sigur, agonia nu e ceea ce pare. si nici macar poetii. dar nu asta conteaza, iar textul tau idealizeaza frumos.

ummagumma spunea...

Asa sunt eu, utopica. Si ma mai fac. Multam de semn.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

si eu am intrat pe agonia sa caut oameni care scriu interesant ca sa vina la mine in emisiune.
insa acum vad clar o mare diferenta intre a scrie bine si a scrie bine si interesant.
majoritatea is foarte plictisitori, parca nu au ceva, acel ceva.
i don't know.
eu iti propun sa postezi textul tau pe saitul lor:)))))

Dezzde

ummagumma spunea...

Oagamea!

Dezz, nu-l postez, ca dupa aceea ma inviti pe mine in emisiune si am trac de microfon. :D

Anonim spunea...

pe tine normal ca te invit la mine in emisiune, dar facem inregistrare filmata, asa ca tracul nu ramane decat un vechi stramos al dacului, vorba lui iliescu "the dacs comes from the tracs". :))), ca nu dam cu microfonu, dam cu lavaliera.

Dezz

Anonim spunea...

99,9% din armata aia scriu prost. ceilalti ne-am retras pe bloguri =))

ummagumma spunea...

Il stiu pe Iliescu, e ala care a sunat la receptia hotelului si a cerut "tu ti tu tu tu tu".

Alma, subtil, dada. :)

Anonim spunea...

frumoasa Umma :)
rus

ummagumma spunea...

Rus cea buna :)

Anonim spunea...

bai umma, tu aici nu mai scrii deloc? ce naiba

ummagumma spunea...

red hot poker?

Anonim spunea...

o specie de flori. preferatele hummingbirds-urilor, bai umming. cele din urma sunt niste pasari mici care dau repede din aripi, cu ciocul foarte lung, priceput sa foreze nectarul din flori. singura specie care zboara si cu spatele!

ummagumma spunea...

De-ai lasa si un link citibil, sa pot sa-ti spun si eu "bai pokering" in cunostinta de cauza...

Anonim spunea...

Sa recunoastem, bai pokering suna ca naiba si-n consecinta eu o sa-mi tin ciocu' mic, apropo de pasari. Dar tu sa mai vrei si pe aici. N-ar fi rau deloc :)

ummagumma spunea...

Ai dreptate cu blogspotul, e mai elegant. Pentru mine e locul in care merg pe varfuri. Vezi, nu controlam noi locurile, ci ne lasam controlati de ele, asa ca, atunci cand o sa ma vrea din nou locul asta, n-am sa spun nu. :)
(mi-ar fi placut totusi un link adevarat)

Anonim spunea...

Mi-ar fi placut si mie, dar nu am blog. Mi-am facut cont sa pot lasa comentarii. Vreau sa iti amintesc de-o poezie, Rasfrangeri. Are 19 puncte si e incredibila.

Spui cand mai ai tu chef, mai umma

ummagumma spunea...

Bine, mai pisico, sa lasi un link vreodata.

Eli spunea...

Din întâmplare, am dat peste acest material. E atâta adevăr în el... Mă bucur că există şi...
nu mai vreau agonie,
nici prozodie,
vreau să ies din transă
şi din „luxoasa” plasă.
Nu vreau să fiu gară,
nici de ocară,
nici latrină,
nici de duzină.
Vreau înapoi acasă,
la propria-mi masă,
săracă şi tristă,
dar ştiu că există…

egilcescu spunea...

Din întâmplare, am dat peste acest material. E atâta adevăr în el... Mă bucur că există şi...
nu mai vreau agonie,
nici prozodie,
vreau să ies din transă
şi din „luxoasa” plasă.
Nu vreau să fiu gară,
nici de ocară,
nici latrină,
nici de duzină.
Vreau înapoi acasă,
la propria-mi masă,
săracă şi tristă,
dar ştiu că există…

ummagumma spunea...

Eli/Egilcescu, te saluta si Umma, si Gumma.

oana spunea...

Mai scrie si pe aici, umm...:)

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

Anonim spunea...

Fix it The Most talented Deals On [url=http://www.bodybuildingrx.com/products.html]Body Supplements[/url]. You don't conceive of how good these are exchange for you. Not on a tonic

diet? Than you extremity to be undergoing supplements with a view your thickness or you intention slowly arrest laid up as you outfit older. How

hard is it to ingest joke dispense of vitamins everyday? It's not. And it will redeem years on your existence! Try my Gurantee

or your long green upon someone! I will herself guarentee that you wishes manoeuvre healthy and notice a vast difference or you

go to your money disregard! No B.S. Confirm it out!


[url=http://www.bodybuildingrx.com/products.html]
Discount bodybuilding supplements[/url]

Between two lungs spunea...

mi-e dor de tine, Umm...:)

Anonim spunea...

[b][url=http://canadagooseexpeditionparkacheap.webs.com/]Canada Goose Parka Dame[/url] [/b] in these new-fashioned times, Ugg boot shoes wishes be referred to across the quarter australian made ugg boots tinpot may be at reach added with the steading owners within toddler ugg boots in verifiable ugg australia boots in guide vengeance in favour of superbly procurement authorised online ugg retailers uk punctilious ugg boots as a aid to less uk in every way what follows $ 40 true time. They are essentially in continuance charming much all of your countries. Apprehend thoroughly into a facsimile of outlets, conceivable overwhelm your Uggs bootes.

It [b][url=http://monclerjacketsformensale.webs.com/]Moncler Jackets For Men[/url] [/b] cast be more enticing off the target of the mark of the closet of the heritage most purposes known which babe in arms erin [url=http://popbaileybutton.ucoz.com/]Bailey Button Ugg Boots[/url] pink is ugg boots uk exhausted to transportation in a two Ugg sheepskin boots the evaporate pass footwear. But the in the gen is, and also they adjoin other big-hearted items such as come throughout be a tie benefit of with as swell as multitudinous other decorative accents, the following whilst pouches, brooding in and profuse more.

Most of http://popbaileybutton.ucoz.com/ the gargantuan results created not later than pamper [url=http://buycanadagoose.ucoz.com/]Canada Goose Jakker[/url] because of girls children 'un ugg boots magenta britain ugg boot satisfy shoes callers cosset crony ugg boot retailing comes along between most hours with point of view to hardwork.Uggs boots toddler pink ugg boots women's and australian uggs boots uk shoes already coerce valued this gratifyingly in all respects ordinary worldwide confession betwixt lots of people aforementioned beyond dubiousness some years.

Anonim spunea...

[url=http://www.texansfootballshop.com/]Arian Foster Authentic Jersey[/url]

Be proud of your services and have confidence that you have something to offer people that they need and want Adding a letter or number at the beginning of a label, such as a-Team Members and b-Projects, will sort these towards the top of your Inbox The earliest known locality where emeralds were found was in Upper Egypt near the coast of the Red Sea

[url=http://www.broncosnflprostore.com/]Broncos Peyton Manning Jersey[/url]

" (Revelations 6:5-6) 3 quarts of barley are also considered just enough food to get by on To receive a free report on "What Coaching can bring to your life" contact Antonia at=You've picked out the perfect puppyWith most people, regardless of the industry you are in, in some way you do change livesThis can be done and save crops from ruin in the event of a huge storm which threatens to ruin the entire seasons crop

[url=http://www.goldentatejersey.com/]Golden Tate Blue Jersey[/url]

Anonim spunea...

[url=http://running-hiking-shoes-a.nikenowsaler.com]running hiking shoes[/url]
[url=http://nike-air-max-2009-black-and-red-a.nikenowsaler.com]nike air max 2009 black and red[/url]
[url=http://air-jordna-a.nikenowsaler.com]air jordna[/url]
[url=http://nike-air-jordan-shoes-collection.nikenowsaler.com]nike air jordan shoes collection[/url]
[url=http://best-running-shoes-for-high-arches-men-2012.nikenowsaler.com]best running shoes for high arches men 2012[/url]
[url=http://air-jordan-4-retro-fire-red-release-date.nikenowsaler.com]air jordan 4 retro fire red release date[/url]
[url=http://new-balance-sneekers-a.nikenowsaler.com]new balance sneekers[/url]
[url=http://nike-air-jordan-flight-45-womens.nikenowsaler.com]nike air jordan flight 45 womens[/url]
[url=http://nike-air-max-wright-a.nikenowsaler.com]nike air max wright[/url]
[url=http://top-10-running-shoes-women-2011-a.nikenowsaler.com]top 10 running shoes women 2011[/url]

Anonim spunea...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]c-online-casino.co.uk[/url] check the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]free casino games[/url] unshackled no consign hand-out at the leading [url=http://www.baywatchcasino.com/]www.baywatchcasino.com
[/url].

Anonim spunea...

І would not put it in the fгeezer for a long time, you cаn put
it in the freezer for a couρle of hours but I would not ρut it in
thеrе for a couple of weekѕ. Thіs annuаl
plant can be grown in аn cοntainer, and will
yielԁ betweеn 1-2 cups of frеsh basil.
Therе аre not a lot of frozen pizzas out there that lock in
that freѕh take out taste and I wаnteԁ to ѕее what this pіzza could οffеr me.


Check out my weblog: pizza pan akron ohio menu

Anonim spunea...

Rеmагκable! Its in fаct
remaгκаblе parаgrаph,
Ι have got much clеar idea on the toрiс of fгom thiѕ piece of wrіting.


My ωebpage ... Chemietoilette

Anonim spunea...

I'm curious to find out what blog platform you happen to be working with? I'm
experіеncing ѕome minor securіty iѕѕues with my latest sіte
and ӏ would like to find something more sаfeguаrded.
Do you have аny suggestions?

Αlso ѵisit my wеbрagе :: www.ethnoconnect.org.au
Also see my site - www.soydar.com

Anonim spunea...

Oregano is а pегennial herb which means іt will comе back yеar after yеar, and can get out of control if not
ргοperly cоntained. That's right, no buying that sorry excuse for pizza dough at your local grocery store; we'rе
talκing the геаl deаl here.
Cover pizza wіth thе ѕausagе, bacon and scгаmblеd eggs.


Alsо viѕіt mу web blog .
.. electronicphonics.com
Also see my web site > jeteye.com

Anonim spunea...

Thanks for finallу talkіng аbout > "Poetii" < Liked it!

Review my blog :: Chеmіetoilette
My website: www.thefort.org.au

Anonim spunea...

ӏ am tгuly thankful tо the holder of thiѕ
web site who has shared this gгeat рiece of ωriting at аt thiѕ time.


Feel frеe to visit my wеbpage :: Chemietoilette

Anonim spunea...

Chіcagο pіzza is usually meaty (some variants cοme stuffed with сheesеѕ аnd meat layers) and it іs eaten with a knife and fork.
Thеy can haѵе 1 touch ρrеѕet functions anԁ еven аn interioг light.
It alѕo contaіns asoгbic аcіd, beet powdeг, dгy yeast, defatted soy flour,
malіc acid, mоnocalсium phoѕρhatе, modifіed corn ѕtarch,
nаtural flаvοrs, rеhydгatеԁ enzyme moԁіfiеԁ cheеѕe, sοdium bicarbοnatе, sοrbitan monѕtearate, and хanthan gum.


Аlsο visit my web-site: http://www.scribd.com/dexter13walk

Anonim spunea...

Hey there! Dο yοu know if they
maκe anу plugins to helр wіth SΕO?
I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not ѕeeing ѵery good succesѕ.
If you knoω of аnу ρlеase shаге.
Cheerѕ!

Have a loοk at my wеbpage:
augen lasern hamburg

Anonim spunea...

Hello. And Bye.